Installation af Linux

Du installerer ved den valgte Linux ved at boote på CD/DVD'en.

Dette gør du ved at sikre dig at din bios er sat op til at boote fra dit CD/DVD drev og isætte CD/DVD'en i computeren - slukke computeren - og tænde den igen. Du kommer ind i din computers bios, ved at trykke på en bestemt tast, kort tid efter du har tændt computeren. Typisk skriver computeren at man kan komme ind i bios setup, eller lign. og at man skal trykke på Del, F10 eller lign. og nogen lader en vælge boot metode, ved at trykke på F12 eller lign.

Når computeren booter på CD/DVD'en - skulle du, såfremt CD/DVD'en er til den rette arkitektur (computer-type - powerpc/i386/x86_64 etc.) få en menu frem og blive hjulpet igennem installationen.

Nogen få Linux udgaver (distributioner) tillader installation fra windows (og under windows) - dette gør f.ex. Ubuntu - hvor du altså også kan isætte Cd'en imens du er logget ind i en Windows installation, istedet for at boote på CD'en.