Printere og Linux?

Hvis du vil vide om en bestemt printer er kendt som værende understøttet af Linux, kan du se det her http://openprinting.org/printer_list.cgi

Da mange Linux distributioner indeholder alle de drivere de har kunnet opdrive på det tidspunkt det blev lavet, så betyder det at man som oftest bare kan vælge at tilføje en printer og fortælle hvilken printer man har tilsluttet. Hvis printeren tilsluttes vha. USB bliver den normalt automatisk opsat når du sætter den til computeren.

Jvf. Kommentar nedenfor - så er det korrekt at ikke alle distributioner har disse med fra starten af. F.ex. Har ubuntu flere printer drivere, som er tilgængelige (kan installeres via synaptic - man skal bare søge på sin printers modelnavn) - men ikke er installeret fra starten. Alle distributioner er dog forskellige - og netop sådanne udfordringer er det ikke alle der "gider" forsøge at løse - og så kan det nogen gange være nemmere, lige at prøve en anden distribution - f.ex. blandt dem med fokus på nye linux brugere, og se om ikke det bare fungerer der. Ellers er der som oftest altid god hjælp at hente i den relevante distributions brugerfora (se link til brugerfora/hjemmeside for distributionen under den enkelte distribution på vores site - eller google på "distributionsnavn" og forum) eller i din lokale LUG (Linux User Group - f.ex. www.sslug.dk - den største i danmark).

Nogen producenter (deriblandt brother) tilbyder deres egne drivere til Linux, som man kan downloade på deres hjemmeside og som giver adgang til flere indstillinger af printeren.

Jeg har endnu ikke fundet en farveprinter, hverken Inkjet eller Laser, som laver lige så gode (eller bare halvt så gode) farveprint, som når den anvendes fra windows

Det er der dog andre som har - se diskussionen på version2, for at få nogle gode tips (og tilføj meget gerne kommentarer om farveprintere i ved egen erfaring har konstateret printer ligeså flot i farver, under Linux).

Hvis nogen ved hvordan man får farveprint til at virke bedre på Linux, eller ved at med X distribution/printer der virker det bare, vil jeg meget gerne høre om det.