Hvilket program bruger jeg på Linux?

En stor årsag til populariteten ved Linux, er det frie valg. Hvis man ikke lide hvordan et givent program fungerer, kan man næsten altid finde et alternativ der fungerer som man vil have det. Der findes altså oftest mange programmer som, mere eller mindre, har samme formål.

Man kan finde en udtømmende liste af program alternativer på www.osalt.com.

Der findes rigtig mange alternativer, så istedet for at skildre dem alle (det gør osalt.com udenmærket), vil jeg fortælle hvad jeg selv og min kone anvender:
Til at komme på nettet (browser): Firefox
Til musik: Amarok
Til mails: Thunderbird
kontor/skrive program: bl.a. OpenOffice.org
Til at strukturere mine digital-kamera billeder (og til at fjerne røde øjne, klippe til 10x15cm størrelser før fremkalde osv.):
digikam
Til mere avanceret billedbehandling (som alternativ til photoshop): gimp