Printere og Linux?

Hvis du vil vide om en bestemt printer er kendt som værende understøttet af Linux, kan du se det her http://openprinting.org/printer_list.cgi

Da mange Linux distributioner indeholder alle de drivere de har kunnet opdrive på det tidspunkt det blev lavet, så betyder det at man som oftest bare kan vælge at tilføje en printer og fortælle hvilken printer man har tilsluttet. Hvis printeren tilsluttes vha. USB bliver den normalt automatisk opsat når du sætter den til computeren.

Jvf. Kommentar nedenfor - så er det korrekt at ikke alle distributioner har disse med fra starten af. F.ex. Har ubuntu flere printer drivere, som er tilgængelige (kan installeres via synaptic - man skal bare søge på sin printers modelnavn) - men ikke er installeret fra starten. Alle distributioner er dog forskellige - og netop sådanne udfordringer er det ikke alle der "gider" forsøge at løse - og så kan det nogen gange være nemmere, lige at prøve en anden distribution - f.ex. blandt dem med fokus på nye linux brugere, og se om ikke det bare fungerer der. Ellers er der som oftest altid god hjælp at hente i den relevante distributions brugerfora (se link til brugerfora/hjemmeside for distributionen under den enkelte distribution på vores site - eller google på "distributionsnavn" og forum) eller i din lokale LUG (Linux User Group - f.ex. www.sslug.dk - den største i danmark).

Nogen producenter (deriblandt brother) tilbyder deres egne drivere til Linux, som man kan downloade på deres hjemmeside og som giver adgang til flere indstillinger af printeren.

Jeg har endnu ikke fundet en farveprinter, hverken Inkjet eller Laser, som laver lige så gode (eller bare halvt så gode) farveprint, som når den anvendes fra windows

Det er der dog andre som har - se diskussionen på version2, for at få nogle gode tips (og tilføj meget gerne kommentarer om farveprintere i ved egen erfaring har konstateret printer ligeså flot i farver, under Linux).

Hvis nogen ved hvordan man får farveprint til at virke bedre på Linux, eller ved at med X distribution/printer der virker det bare, vil jeg meget gerne høre om det.

Comments

Prøv "foo2zjs" på nettet. Der

Prøv "foo2zjs" på nettet. Der findes megen hjælp at hente. Der plejer jeg at gå med godt resultat. Der er flere muligheder. Venlig hilsen Knud Poder.

"Da alle Linux distributioner

"Da alle Linux distributioner indeholder alle de drivere de har kunnet opdrive på det tidspunkt det blev lavet, så betyder det at man som oftest bare kan vælge at tilføje en printer og fortælle hvilken printer man har tilsluttet. Hvis printeren tilsluttes vha. USB bliver den normalt automatisk opsat når du sætter den til computeren" Det er ikke korrekt. Der er -mange- "linux" distributioner der ikke indeholder alle drivere for at spare plads -- der der dog ofte mulighed for at installere dem automatisk og de der mangler er ofte drivere til special udstyr der ikke er tilgængelig for almindelige mennesker (eller almindelige nørder). Printere er -særlige- fordi distributioner ofte kun har de mest almindelige drivere forudinstalleret og det kan derfor sagtens forekomme at man -ikke- har en driver til sin printer "out-of-the-box". Ofte vil en generisk, ikke maskin-specifik driver dog kunne bruges -- dog med et resultat der muligvis ikke er lige så godt som en maskine-specifik driver.

Jeg har opdateret

Jeg har opdateret informationen i artiklen så den afspejler det du siger. At de ikke inkluderer dem for at spare plads - betyder så oftest at de bare ikke er installeret - så man skal nogen gange lige installere driveren før man tilslutter printeren - eller også har de ikke fundet en driver til printeren (eller overset den) eller også har den været frigivet under en licens der ikke tillader at de gør den tilgængelig for brugeren automatisk.

Post new comment

• Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA