Linux og antivirus

Ligesom windows programmer ikke virker på Linux, så fungerer windows vira heller ikke på Linux.

Til dags dato, findes der kun 3 kendte Linux vira - og de har en meget begrænset skadelig effekt pga. den måde Linux er opbygget på. De 3 vira er du ikke sårbar overfor, hvis du kører en ny Linux distribution.

Så længe du installerer de opdateringer, din Linux distribution automatisk anbefaler dig, har du absolut intet at bekymre dig om - og behøver slet ikke nogen antivirus.

Det er en af de store glæder ved Linux - man slipper for al den slags besvær.

For at du undgår at videresende f.ex. modtagede emails,  med vedhæftede filer der er inficerede med windows vira til windows brugere (der i modsætning til dig kan være sårbare overfor virussen), findes der ClamAV (Clam Anti-Virus) - som følger med i alle distributioner, og nogle email programmer tilbyder at scanne emails via clamav (kmail og evolution f.ex.).

ClamAV bruges typisk på mail servere.